Verbindt je met ons!

Politiek en gemeente

D66 stelt vragen over behoud van historische videobanden over Almere

D66 stelt vragen over behoud van historische videobanden over Almere

De beste hotels, de beste deals!
Ontdek vakantie in eigen land of in de buurlandjes, het scherpst geprijst via Hotels.nl! Waar ga jij heen deze zomer?

Meer informatie

D66 in Almere heeft maandag schriftelijke vragen aan het college gesteld over bestaande videobanden waar historische beelden op te zien zijn van Almere. Volgens de partij gaat het om beelden die tot 45 jaar geleden terug gaan en zijn gemaakt door een voormalig lokale omroep.

Eén van de vrijwilligers van die voormalige omroep zou de banden graag willen afstaan aan de gemeente om deze vervolgens te laten digitaliseren zodat de beelden bewaard kunnen blijven.

Omdat videobanden een beperkte levensduur hebben, vergaan deze na verloop van tijd. De oudste banden met historisch materiaal over Almere zijn inmiddels 45 jaar oud.

'Eeuwig zonde'

"D66 Almere zou het eeuwig zonde vinden als de beelden verloren gaan en hoort graag of het college deze mening deelt. Bovendien is de fractie benieuwd naar de rol die de gemeente kan spelen in het behoud van dit historische materiaal", vertelt Martine van Bemmel (D66).

De partij wil weten of de gemeente weet over het bestaan van de videobanden en wat de rol van de gemeente kan zijn om de beelden te kunnen behouden.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 0
e
volger?

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

© Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog