D66 stelt vragen over behoud van historische videobanden over Almere
❤️ Draag jij bij aan onze blijvende onafhankelijkheid? - Klik hier voor info! ❤️
Klik om te vergroten


D66 stelt vragen over behoud van historische videobanden over AlmereGeplaatst door Max Joling
Laatste update op maandag 03 september 2018 om 15:09 uur


D66 in Almere heeft maandag schriftelijke vragen aan het college gesteld over bestaande videobanden waar historische beelden op te zien zijn van Almere. Volgens de partij gaat het om beelden die tot 45 jaar geleden terug gaan en zijn gemaakt door een voormalig lokale omroep.

Eén van de vrijwilligers van die voormalige omroep zou de banden graag willen afstaan aan de gemeente om deze vervolgens te laten digitaliseren zodat de beelden bewaard kunnen blijven.

Omdat videobanden een beperkte levensduur hebben, vergaan deze na verloop van tijd. De oudste banden met historisch materiaal over Almere zijn inmiddels 45 jaar oud.

'Eeuwig zonde'

"D66 Almere zou het eeuwig zonde vinden als de beelden verloren gaan en hoort graag of het college deze mening deelt. Bovendien is de fractie benieuwd naar de rol die de gemeente kan spelen in het behoud van dit historische materiaal", vertelt Martine van Bemmel (D66).

De partij wil weten of de gemeente weet over het bestaan van de videobanden en wat de rol van de gemeente kan zijn om de beelden te kunnen behouden.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊