Verbindt je met ons!

Politiek en gemeente

Annemarie Jorritsma benoemd tot Commissaris-Generaal Floriade

Annemarie Jorritsma benoemd tot Commissaris-Generaal Floriade

De beste hotels, de beste deals!
Ontdek vakantie in eigen land of in de buurlandjes, het scherpst geprijst via Hotels.nl! Waar ga jij heen deze zomer?

Meer informatie

Minister Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) heeft besloten om oud-burgemeester Jorritsma te benoemen tot Commissaris-Generaal van de Floriade 2022.

Jorritsma werd door het college van B&W voorgedragen als kandidaat voor de functie. 

Jarenlange ervaring

Burgemeester Weerwind reageert enthousiast op het besluit: "Ik feliciteer Annemarie Jorritsma van harte met deze benoeming."

Weerwind zegt dat Jorritsma met haar jarenlange politieke ervaring wat het college betreft de juiste persoon is voor de functie. "Het college is content met het kunnen voordragen van een Almeerse kandidaat, die nu ook benoemd is door de minister", aldus Weerwind.

Ook de nieuwe wethouder Loes Ypma die de Floriade in haar portefeuille heeft, is blij: "Naast haar uitgebreide inter- en nationale netwerk kent Annemarie Almere uitermate goed. Met deze benoeming kunnen we een versnelling aanbrengen in de promotie en acquisitie voor de Floriade Almere 2022."

Jorritsma was van 2003 tot 2015 burgemeester van Almere. Daarna werd zij voorzitter van de VVD in de Eerste Kamer.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 0
e
volger?

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

© Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog