Annemarie Jorritsma benoemd tot Commissaris-Generaal Floriade
❤️ Draag jij bij aan onze blijvende onafhankelijkheid? - Klik hier voor info! ❤️
Klik om te vergroten


Annemarie Jorritsma benoemd tot Commissaris-Generaal FloriadeGeplaatst door Max Joling
Laatste update op dinsdag 04 september 2018 om 11:22 uur


Minister Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) heeft besloten om oud-burgemeester Jorritsma te benoemen tot Commissaris-Generaal van de Floriade 2022.

Jorritsma werd door het college van B&W voorgedragen als kandidaat voor de functie. 

Jarenlange ervaring

Burgemeester Weerwind reageert enthousiast op het besluit: "Ik feliciteer Annemarie Jorritsma van harte met deze benoeming."

Weerwind zegt dat Jorritsma met haar jarenlange politieke ervaring wat het college betreft de juiste persoon is voor de functie. "Het college is content met het kunnen voordragen van een Almeerse kandidaat, die nu ook benoemd is door de minister", aldus Weerwind.

Ook de nieuwe wethouder Loes Ypma die de Floriade in haar portefeuille heeft, is blij: "Naast haar uitgebreide inter- en nationale netwerk kent Annemarie Almere uitermate goed. Met deze benoeming kunnen we een versnelling aanbrengen in de promotie en acquisitie voor de Floriade Almere 2022."

Jorritsma was van 2003 tot 2015 burgemeester van Almere. Daarna werd zij voorzitter van de VVD in de Eerste Kamer.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊